fbpx

Samomrzeći Bošnjak

Čuveni štokholmski sindrom mogao bi biti jedna od dijagnoza koja se odnosi na značajan broj Bošnjaka koji osjećaju autoprezir ili kompleks niže vrijednosti, onih koji se stide svog naslijeđenog identiteta. Nešto slično zabilježeno je među određenim brojem evropskih i američkih Jevreja, i to službeno pod nazivom “Self-Hating Jews”. Postoje frapantne podudarnosti u manifestaciji takvih osobina kod obaju naroda, što je zabilježeno u nekoliko publikacija

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Dzafo Pasovic 28.05.2019.

  Može se danas u BiH raspravljati do besvjesti ali od toga nema pomoci, jer je BOSANSKI BiH voz gurnut niz liticu i lezi totalno slupan, sto znaci da je Bosanska BiH vec nestala (sto ce od danasnjih bosnjaka u BiH potomci platiti glavom), i da danas postoji Islamsko, Cetnicko, Ustaski Gargamel, koji je sam po sebi nemoguc, isključivo zbog toga što Muslimani u BiH, 90-tih godina, KADA JE BILA ISTORIJSKA RASKRSNICA, nisu uspjeli, krivicom dzamije i IZ U BiH, da postanu BOSANSKI GRADJANSKI I SEKULARNI I NACIONALISTICKI NAROD koji bi uspostavom BiH kao nezavisne države prešao u Bosansku naciju i pokrio cijelu teritoriju BiH države (srbo-hrvati onda ne bi imali gdje) i na taj način cijelo vrijeme drzao srpsko-hrvatske stranke u opoziciji.

  Tadasnje BiH drustvo, stvarano u prethodnih 50 g. socijalizma, bilo je u 90 % iznosu na strani Bosne i Bosanstva.
  Krajem 80.tih godina dozvoljavajuci prodaju stampe iz Beograda i Zagreba taj se procenat svaki dan osipao, greskom tadasnjeg BiH komunistickog rukovodstva u kojem uopstne nisu postojali ljudi orjentiosani prema Bosanskom nacionalizmu, kao sto je bio slucaj sa drugim Republikama.

  Dozvola, na tkz. prvim visestranackim izborima, da Srbi i Hrvati dodju na vlast u BiH je istovremeno odustajanje od BiH kao države.

  Zasto?

  Zato sto Srpsko-Hrvatske stranke, van Srbije i Hrvatske, ako dodju, u nekoj trecoj drzavi, na vlast za krajnji cilj imaju da cijela ta drzava, ili u najgorem slucaj sto veci njen dio, postanu Srpska , odnosno Hrvatska, drzava ili da se to pripoji Srbiji ili Hrvatskoj.

  Na Balkanu je to najbolje prozreo veliki Crnogorski drzavnik, i otac moderne Crnogorske drzave i nacije, Milo Djukanovic koji je u Crnoj Gori isao u savez sa svim ostalim strankama samo nikada ne sa Srpskim strankama.

  Zasto?

  Zato sto onog trenutka kada bi Srpska stranka dosla na vlast u Crnoj Gori od tog trenutka bi nestalo Crnogorske drzave, nezavisnosti i suverenosti jer bi se pocela odma voditi PROSRPSKA POLITIKA.

  Za razliku od Crne Gore u BiH, pocetkom 90-tih godina. kada je doslo do urusavanja socijalistickog drustveno-politickog sistema i BiH se nalazila na ISTORIJSKOJ RASKRSNICI, umjesto da srpsko-hrvatske stranke drze sto dalje od vlasti, Muslimanska SDA stranka je za ruke uzela najgore Cetnike i Ustase i sa njima srusila jedan sistem i sa najgorim Bosanskim neprijateljima, poslije njih samih, htjela praviti nesto drugo a ni sama ne znajuci sta, jer je osnovana sa ciljem za pravljenje dzamija u BiH a predstavljali su je bivsi robijasi, konobari,Kriminalci, pijacari i ostali drustveni sljam.

  Znaci,Muslimanska SDA stranka ne samo da je dozvolila Srbima i Hrvatima da dodju na vlast u BiH već je Cetnicku i Ustasku stranku držeći za ruke dovela na vlast u BiH i dala im državu u ruke i OD TOG TRENUTKA VISE NE POSTOJI BOSANSKO-HERCEGOVACKA DRZAVA već država Srba, Hrvata i Muslimana, gdje se prije definitivnog razlaza vodio krvavi rat a zatim totalna kradja opste društvenih dobara.

  Umjesto toga Muslimani u BiH, preko svoje SDA stranke, su izabrali svoj narodni i državni sunovrat i nestanak na taj način što, umjesto nacionalne, gradjanske i sekularne pozicije, SISLI SU JEDNU STEPENICU NIZE i izabrali su vjersko-etnicku poziciji i stali rame uz rame sa istorijski najvećim Bosanskim neprijateljima, poslije njih samih.

  SFRJ je propala jer nije imala svoju jedinstvenu i homogenu Jugoslavensku naciju, odnosno autohtoni i homogeni Jugoslavensku narod.

  Potpuno isto će se desiti sa BiH (pitanje je samo vremena) jer ni ona nema svoju jedinstvenu i homogenu Bosansku naciju, odnosno jedinstven i homogen bosanski etnički narod sa bosanskim identitetom, na kojoj bi država mogla počivati i opstajati.

  BiH danas nije normalna država, kao druge Evropske države, jer u njoj od sadašnja tri naroda ni jedan NIJE BOSANSKI NAROD i ni jedan nema bosanski identitet (bez bosanskog identiteta ne mogu ni postati bosanskim narodom/nacijom) već sva tri naroda imaju strane/tudjinske identitete, prva dva od susjednih država srbije i hrvatske a treći univerzalni Muslimanski identitet potčinjen Arapskoj/Beduinskoj (ne)kulturi i mentalitetu i, kroz islam arapski jezik, Arapskom nacionalizmu.

  Znaci, Bosanska nacija ne postoji isključivom krivicom islama, koji ne priznaje etničke i narodne nacije već zagovara samo i isključivo univerzalnu Muslimansku naciju koja se u kuranu zove Ummet. Kuran takodje zagovara svekoliku Muslimansku državu Kalifat i nije kao u bibliji da svaki narod se mora okupiti ispod svoje zastave.

  Zbog toga ne postoji Bosanska islamska zajednica (kuran zabranjuje da islam bude narodni već da su narodi islamski) već Islamska Zajednica U BiH.

  Znači Islamska Zajednica nikada ne može biti Bosanska, Francuska, Engleska već Islamska Zajednica u BiH, Islamska Zajednica u Francuskoj, Islamska Zajednica u Engleskoj.

  Odgovori