fbpx

Počupali su nam ljiljane, sada hoće i “srebrenički cvijet”

Atak na “cvijet Srebrenice” klasika je u već dobro poznatom narativu osporavanja apsolutno svih bošnjačkih simbola. Dok napadi izvana idu na demonizaciju bošnjačkih simbola označavajući ih kao mrzilačke ili uvredljive, napadi iznutra gotovo po pravilu idu na njihovu kriminalizaciju, pokušavajući ih zaprljati, obezvrijediti i problematizirati kao kontroverzne

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • razmišljaj glavom 31.07.2018.

    Sa tim vašim identitetom Bošnjak (Bosanac)zakomplikovali ste sebi život i prouzrokovali zamrznuti konflikt gde cveta kriminal,korupcija,nepotizam,…BiH je zbog toga postala mafijaška,robovlasnička država.Da smo svi u BiH Bosanci ništa nam bolje ne bi bilo,najbolji primjer su Albanija,bili najveća bijeda dok ih mi nismo prestigli.Država mora da ima dobar geografski položaj,izlaz na tržište,da nije previše okružena jednom državom kao enklava,itd.da bi mogla opstati.Mani te se tih istorijskih priča,bolje razmišljajte o ekonomiji.Za BiH je najbolje da se sa nekim ujedini,u protivnom izgubiće stanovništvo.Najviše oko 1500 000 stanovnika može normalno živjeti od njenih resursa !

    Odgovori