fbpx

Peđa Kojović, šaptač trojanskim konjima

Sve u svemu, Kojović se već sada pokušava predstaviti kao nekakva održiva dugoročna alternativa i posrednik pomoću kojeg se može upravljati bošnjačkom većinom u strateški značajnom Sarajevu, mada mu je čitav politički gard zasnovan na staklenim nogama jer počiva isključivo na sposobnosti da manipulira pohlepom i apetitima političkih otpadnika iz bošnjačkog nacionalnog korpusa.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Selma 26.11.2018.

  Odakle vama pravo da koaliciju 6 stranaka u Kantonu Sarajevo koja ima cilj da korumpuranu I ogrezlu u kriminalu SDA vlast posalje u zasluzenu opoziciju nazivate antibosnjackom????? Da li je to Bosnjak samo glasac SDA? Svi u mojoj porodici su Bosnjaci I svi smo glasali za Narod I pravdu. Ne oduzimajte nam pravo da kao pojedinci ponosni pripadnici svog naroda, muslimani glasamo za stranku I lidera kojeg mi smatramo spasom po nas narod i drzavu a to je Konakovic. Prestanite omalovazavati I ponizavati Bosnjake.

  Odgovori
 • irfan busuladzic 28.11.2018.

  Selma, ti ćeš sa vrlo brzo razočarati a možda i kajati zbog ovoga što si napisala.

  Odgovori
  • Miki 01.12.2018.

   Žao mi je SDA Ali ne mogu više te lopove da trpim. Isto kako je Čović odletio NEK su i ovi naši.

   Odgovori