fbpx

Operacija “Pauk”: Dudaković je povukao za nos naše konje od generala

Grupa gardista s Legijom na čelu nije bila jedina koja je tada iz Beograda krenula na ratište. Bili su dio većeg vojnog konvoja sastavljenog od dobrovoljaca i pripadnika različitih paravojnih formacija iz Srbije. Zadaci su im bili koordinacija između “fikretovaca” i Štaba “Pauka”, te obuka i opremanje Babinih boraca

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • toni 15.10.2017.

    Postovani novinaru ,tko god da si.Prije nego sto si se upustio u pisanje ovog clanka mogao si se potruditi da se informises bar kako se zovu neka mjesta zovu.Za tvoju informaciju rodno mjesto Legijinih roditelja se zove PECKA,a mjesto pogibije nanica(namjerno pisem malim slovom,pojasnicu zasto)CORKOVACA(crtica na prvo C).O Legijinom postovanju nanica nebih da govorim (mozda to najbolje obrazlazu pare uzete na trgovini sa njim i 5.-im korpusom).Da malo pojasnimo neupucenima nanic nije poginuo breneci svoju kucu(nije je mogao braniti legitimno na prostoru RSK).Mjesto njegove pogibije se NE nalazi na prostoru BiH ,vec tadasnje Krajine,a danas Hrvatske.Vojnici koji su ga likvidirali mnogo su blize bili svojim ognjistim i familijama , nego on(provjeri gdje je rodjen?).Koliko je nanic bio dostojan protivnik treba da posvjedoce ljudi ciji su najmiliji poginuli na Suvoj Medji ,(na koji nacin su likvidirani)da im se ni kosti nisu pronasle do danasnjeg dana.Nek objasni nas novinar gdje su borci RSK koji su zivi na snimku(zarobljeni u Kumarici) 505.brigade ali su poslije razmjenjeni obezglavljeni(iz pijeteta prema porodicama ne navodim imena).Neposredni ucesnik dogadjaja!!!

    Odgovori