fbpx

DAMIR MAŠIĆ, NENADMAŠNI MAJSTOR NEBITNOG I SPOREDNOG

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

U vezi s SDP-om može se reći mnogo toga, ali kada govorimo o prioritetima u vezi sa stranačkim oglašavanjem i reagiranjem, onda su visokopozicionirani članovi te partije nenadmašni majstori nebitnog i sporednog.

To je nedavno demonstrirao – a ko će drugi nego on – Damir Mašić, nekadašnji voditelj zabavnih i muzičkih televizijskih emisija na TV Hayat, koji je uspio da tihuje i odšuti bezbrojne atake na državu, njen glavni grad i njen najbrojniji narod, ali je zato, pun pravedničkog jugonostalgičarskog gnjeva, digao svoj glas jer je neko ostavio “uvredljivu” poruku na ogradi Ambasade Srbije u Sarajevu.

Mašić ju je okarakterizirao kao radikalizam i govor mržnje, protumačivši je gotovo terorističkim činom usmjerenim protiv suživota i pluralnog duha. Ova Mašićeva gomila gluposti ne bi zaslužila ništa drugo nego podsmijeh da nije na prvi pogled jedne čudne činjenice: histeričnije je na ovaj događaj reagirao Mašić nego inače na histeriju uvijek spremni srbijanski tabloidi, koji u svemu vide ugrožavanje srpske nejači i čeljadi, povampirene ustaše i zapjenušane mudžahedine.

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

Neki misle da je Mašićevo skandalozno i subudalasto ponašanje na tragu dogovora i skoro pa koalicije između SNSD-a i SDP-a, dok neki pak tvrde da se negativnom karakterizacijom Srbije Mašić osjetio prozvanim jer je, navodno, tokom agresije SR Jugoslavije na Bosnu i Hercegovinu neko vrijeme živio u toj zemlji.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI