fbpx

Alija Tabaković: Ako ne bude izbornog inžinjeringa, očekujemo pobjedu

“Povećano je prisustvo građana koji dolaze iz Srbije i automobila s raznim srbijanskim tablicama. Izlaznost je niska kada je u pitanju ukupan broj birača u Srebrenici. Do sada ih je izašlo oko dvije hiljade.”

U Srebrenici su dva kandidata za načelnika Opštine Srebrenica: Kandidat probosanskih političkih stranaka i koalicije “Moja adresa: Srebrenica” Alija Tabaković i kandidat prosrpskih političkih stranaka Mladen Grujičić.

I jedan i drugi kandidat obavili su građansku dužnost i glasali. Alija Tabaković glasao je u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica, a Grujičić u naselju Soloćuša.

“Poruka je da ovi izbori budu fer i korektni, da proteknu u redu i miru. Neka pobijedi politika zajedništva, suživota, boljih odnosa među narodima u Srebrenici”, rekao je Tabaković istaknuvši da očekuje pobjedu

“Ako ne bude izbornog inžinjeringa, kao što smo imali 2016. godine, očekujemo pobjedu. Naravno, sve eventualne nepravilnosti prijavit ćemo CIK-u, nadležnim organima”, kaže Tabaković.

Prema informacijama iz Izbornog štaba Inicijative “Moja adresa Srebrenica”, izlaznost do 11 sati nije velika.

“Po podacima koje smo prikupili iz cijele općine, nema velikih problema u provođenju izbornog procesa. Ima pokušaja da se s isteklim ličnim kartama ili nekim drugim dokumentima glasa. Ono što je primijećeno od naših posmatrača, to je vraćeno. Izlaznost je niska kada je u pitanju ukupan broj birača u Srebrenici. Do sada ih je izašlo oko dvije hiljade. Povećano je prisustvo građana koji dolaze iz Srbije i automobila s raznim srbijanskim tablicama. To je ono što je problem. Razlika između onih koji glasaju za Mladena Grujičića i Aliju Tabakovića iznosi, do sada, oko 400 glasova. Ti glasovi nisu izbrojani, ali s obzirom na to da se poznajemo, onda znamo kako ko glasa. To je bez glasača izvan Srebrenice, to jest bez onih koji glasaju u Federaciji BiH. Tih informacija još nemamo”, rekao je predsjednik Izbornog štaba koalicije “Moja adresa: Srebrenica” Sadik Ahmetović. (A. M.)

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI