fbpx

Postratni profiter Jasminko Halilović

Kao što se može pročitati iz platne liste udruženja građana, koje u stvari stoji iza ovoga "Muzeja ratnog djetinjstva", direktor Jasminko Halilović je samom sebi propisao plaću u iznosu od 5.521 KM, a izvršnoj direktorici 5.175 KM! To su plate u rangu najviših državnih funkcionera, plate koje su čak deset puta veće od plata uposlenika u kulturnim institucijama od državnog značaja!

Sasvim očekivano i više nego opravdano, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je odlučilo da prekine sa ovakvom praksom jer kako su saopštili “Budžetska sredstva imaju za cilj poticanje razvoja kulturnih sadržaja u Kantonu Sarajevo, te ne trebaju biti isključivo izvor primanja za direktore” a što se nije niti najmanje svidjelo Jasminku Haliloviću i njegovom veselom društvancu koje je godinama ugodno parazitiralo i moraliziralo sa kantonalnog budžeta. Ovi budžetski pirati i fini gradski hajduci su glasno kriknuli sa svojih facebook profila optužujući kantonalno ministarstvo i ministra za, a šta drugo, primitivizam i nacionalizam ubjeđeni da samo primitivci ne mogu uvidjeti koliko je njihovo krpeljsko sisanje budžeta u stvari ključno za visoku kulturu te da samo nacionalisti mogu imati nešto protiv njihovog svođenja agresije na prirodnu katastrofu.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Jusuf Ciric – Braco 17.09.2020.

    Doktor Gribajcevic je bio vrhunski gastroenterolog i najmanje toliko jedna plemenita dusa i dobar covjek.El Fatiha.

    Odgovori
  • Bakir 18.09.2020.

    A kada je Fikret prodavao majice sa motivom cvijeta iz Srebrenice onda to nije bilo postratno profiterstvo?

    Odgovori