fbpx

Pacifikacija Bošnjaka put je u njihov nestanak

Kako je moguće da unutar naroda koji je u posljednjih 150 godina toliko puta stradao od jedne te iste zločinačke ideologije, i to gotovo uvijek uslijed izostanka pravovremene militarizacije, može biti prisutna, a kamoli kredibilna ideja pacifizma? Kako je moguće da čak ni posljednja agresija i genocid, čiji je potpuni uspjeh onemogućila jedino činjenica da je taj narod imao vlastitu armiju, nisu doveli do potpune diskreditacije bilo kakvih pacifističkih zabluda

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 20.08.2019.

    Postoji u Bosnjackom mentalitetu ideja izjednacavanja krivice svih naroda i svih politicara u zelji da se dokaze neka vrsta “multi-kulti-urbanizma.” Vjerovanje u nekakve ‘napredne’ ideje koje dolaze sa ‘zapada’ i u koje se ubraja i ‘pacifisam’ je takodje konstanta u pojedinim krugovima. Slijepo vjerovanje Bosnjackih ‘intelektualaca’ (citaj jugobalija) da, kako to jugobalije kazu, ‘nacionalizam’ i ‘gradnja fabrika’ ne mogu zajedno je postala dogma (kao da, u Americi, na primjer, nacionalizam ne postoji a i sami znamo da ekonomija u Americi prilicno dobro stoji pored toga sto su Amerikanci ekstremni patrioti i nacionalisti).

    Odgovori