fbpx

Nagrada za izvrsnost britanskog časopisa The Muslim News nazvana po Aliji Izetbegoviću!

Najveći muslimanski časopis The Muslim News koji izlazi u Velikoj Britaniji, od 2001. godine dodjeljuje godišnju ‘Nagradu Alija Izetbegović za pozitivno građansko djelovanje’ (“Alija Izetbegović Award for Good Citizenship“) osobama koje su pokazale hrabrost i odlučnost u promicanju prava drugih.


Osim u ovoj kategoriji, The Muslim News dodjeljuje nagrade za izvrsnost u još 14 kategorija: umjetnost, odnosi u zajednici, kreativnost u islamskoj misli, sport, promicanje muslimanskih pitanja, nauka i tehnologija, mediji, zdravstvo, dječija nagrada, omladinska nagrada, obrazovanje, poduzetništvo, razvoj zajednice i promoviranje razumijevanja između globalnih kultura i vjera.
Dobitnici priznanja dolaze iz različitih društvenih krugova i profesija, a nagrade uručuju istaknute ličnosti iz svih sfera političkog i društvenog života, poput premijera, ministara, gradonačelnika i zvaničnika važnih britanskih institucija.

Izvor: FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Kuljavi Dzibo 03.07.2020.

    Mali jugobalija mrzi Aliju Izetbegovica iako ga cijeli svijet postuje. Mali jugobalija se boji da ce mu braca vlasi ‘uhatoriti’ ako i kaze nesto pozitivno o Aliji.

    Odgovori