fbpx

Bečki heroj Ozen: Ostali smo jer smo željeli i drugima pomoći

- Mladić turskog porijekla Mikail Ozen s prijateljem Recepom Tayyipom Gultekinom spasio je nekoliko osoba tokom terorističkog napada u Beču

 

Mladić turskog porijekla Mikail Ozen jedan je od svjedoka terorističkog napada u Beču, u kojem su ubijene četiri osobe, javlja Andolu Agency (AA).

Ozen je u razgovoru za AA kazao kako je s prijateljem Recepom Tayyipom Gultekinom želio iskoristiti vrijeme prije nego što na snagu stupe mjere u okviru sprečavanja širenja zaraze koronavirusom te su otišli u dio grada koji je popularan među turistima.

Ozen je kazao kako su nakon parkiranja automobila čuli buku, a Gultekin je vidio ženu koju je ranio terorista. Mladići su se odmah odlučili pomoći joj i premjestiti je na sigurno.

Dodao je kako je zatečen dešavanjima te da ranije nikako nisu ni pomišljali da bi se u Austriji mogao dogoditi ovakvav teroristički napad. Ozen je kazao kako je njegov prijatelj došao naspram teroriste, ali da se uspio spasiti. Nakon toga su krenuli u najbližu policijsku stanicu kako bi ispričali šta se dogodilo.

Dok su se udaljavali vidjeli su stariju ženu.

“Starica je, ne znajući šta se dešava, išla u pravcu sukoba. Ispričali smo joj šta se dogodilo i pomogli kojoj da bude na sigurnom”, rekao je on.

Kazao je i kako su pomislili da možda ima još ljudi koji trebaju pomoć zbog čega su odlučili ostati na tom području.

Nedugo zatim, sukobi su postali intenzivniji, a ranjen je i policajac za kojeg Ozen kaže da je izgubio mnogo krvi, a drugi pripadnici snaga sigurnosti nisu bili u mogućnosti pomoći mu.

“Policajcima smo govorili da im je kolega ranjen, a oni su nas upozoravali da se udaljimo. Međutim, odlučili smo otići na mjesto gdje se nalazio ranjeni policajac i prenijeti ga do ambulantnog vozila”, rekao je on.

Kaže kako nemaju informaciju o zdravstvenom stanju ranjenog policajca, ali da se nadaju kako je dobro.

“Neka se Allah dž.š. smiluje poginulima, a porodicama neka je sabur. Nisu važni vjera ili nacija. Nije važno da li su muslimani ili kršćani, terorizam nema nacije. Mi se protivimo svakom obliku terorizma”, rekao je Ozen.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI