fbpx

Zbog dilanja droge uhapšen Zukorlićev mutevelija i stranački tjelohranitelj

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju uhapsili su R.B. (1989) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, kao i DŽ.R. (1979) iz Prijepolja, osumnjičenog za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Dženan Rondić je često viđan u društvu zvaničnika Islamske zajednice u Srbiji i funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP), čime se ponosi objavljujući na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi da je u društvu Muamera Zukorlića, Mevluda Dudića, Samira Tandira, Rešada Plojovića i ostalih. Sandžački portal Snews prenio je da se povodom Rondićevog hapšenja nije oglasio Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i Stranka pravde i pomirenja (SPP).

 

Na osnovu Zapisnika javnog izvršitelja od 13.08.2018. godine od izvršnog dužnika Elmedina Bećirovića, inače imama Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), a u vezi nasilnog preuzimanja Mahmut-begove džamije u centru Prijepolja 24. jula 2018. godine, Dženan Rondić je prikazan kao mutevelija (upravitelj, predsjednik džamijskog odbora) te džamije.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI