fbpx

UVEHLO HRVATSKO CVIJEĆE: Bizarna objava HDZ-a o Tuđmanu, Bujancu i Hasanbegoviću

Hrvatski HDZ je danas objavio bizarni Facebook status, koji je Index.hr ocijenio bizarnom objavom povodom godišnjice smrti Franje Tuđmana.

“Evo, čekali smo do 14:00, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega „pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO”, objavio je HDZ aludirajući na prijateljski odnos ekstremnog desničara Velimira Bujanca i HDZ-ovog bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Iako se Hasanbegović, kako je poznato prema njegovim javnim istupima, svojski trudio da bude “veći Hrvat od Franje Tuđmana” ponovo se našao na udaru one politike koja uživa u prebrojavanju krvnih zrnaca, čime se pokazuje da čak ni “hrvatsko cvijeće” više nije dobrodošlo u hrvatski nacionalni tor koji se krajnje radikalizirao i getoizirao.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Šemsudin Brković 11.12.2019.

    Javit ću se kasnije ako se slažete!

    Odgovori