fbpx

Uspeti se od malograđanina do fine muslimanske raje

Spoj su politike, marketinga, vjere, malograđanštine, FGR-ovštine, sporta, ljepote... Projekcija su savremenih begova. Međutim, begova nema, osim u glavama političkih “analitičara” – ostala je samo raja i borba za opstanak. Ako mene pitate, ljubim ruke bošnjačko-muslimanskom seljaku, koji je puno časniji i ljepši pripadnik insanluka od urbanog bošnjačkog kompleksaša.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Etiketiran bigajri hak 30.06.2018.

  Posto sam se nasao kao “malogradjanin” samo zato sto sam slusao Radio Luxembourg i voli( m)o John Lennona zelio bih da te upozorim da budes malo takticniji.Ja sam poceo postiti od cetvrtog razreda osnovne skole,citao Preporod i Islamsku misao,ostao musliman I u JNA,clan Patrotske lige od 1991,borac Armije BiH… Zaboravio sam da ti kazem da sam odgojen u BOSNJACKOM DUHU zahvaljujuci babi rahmetli. Zvao sam svoga ova BABO, u nasu kucu se ulazilo samo sa MERHABA( odnosi se na one sa muslimanskom imenima) inace su vracani sa vrata , pa da nazovi merhaba I tek onda da iskustva.Moja djeca imaju fina muslimanska starinska imena, moja nova kuca je napravljena u bosanskom still,a unutrasnjost je ukrasena sa musanderom,secojom, peskunima, kahve odzakom …Rodjen u Sarajevu, vise skola ko obrazovanje,”nacitan”,obisao dobar broj strani zemalja,tecno pricam i pisem engleski, ne citam Avaz,ne slusam Cece… I zbog moga izbora pop muzike ti me proglasi malogradjaninom.Bas ti fala !
  PS Ovo sve napisah jer sam anoniman, a sve je ovo istina sto sam napisao.

  Odgovori
  • Veseli Cepelin 01.07.2018.

   Što ti je odsustvo čitanja sa pažnjom. Ja se baš kao neko ko je također slušao, doduše malo kasniji, Radio Luxembourg nađoh u ovom tekstu jer se ispravno zapaža da smo mi, tadašnji hašišari i kosaneri. birokrate smatrali malograđanima, posebno one koji su još kao đaci i studenti počinjali sa partijskim aplinizmom.
   Odličan tekst što se mene tiče.

   Odgovori