fbpx

Strategija zaborava: Mali apokrifni pojmovnik velikosrpstva

Kada se govori o tim apokrifima, dakle, u širem smislu značenja, dvojbenim pojmovima čija autentičnost i istinitost mora biti propitana, veliki ih je broj. Pored niza zastrašujućih laži kojima se direktno napadalo Bosnu i posebice Bošnjake, svjedočili smo pojmovniku koji je sadržavao termine poput etničko čišćenje, međuentitetska granica, zajedničke institucije, “holiday inn” nacija, tzv. Armija RBiH, bivša Bosna i Hercegovina itd.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 13.01.2020.

    Odlican clanak. Srbi sa SANU na celu rade planski i imaju dugorocne planove. SANU ima potpunu podrsku drzavnog aparata Srbije i tzv RS i koristi sve oblike specijalnog ratovanja protiv BiH i Bosnjaka. Posebno se isticu napori na negiranju genocida i relativizaciji zlocina. U tu svrhu Srbi se vrlo vjesto i agresivno bave nametanjem novog nacina govora i izrazavanja i upotrebe posebno skovanih fraza tipa ‘gradjanski rat’, ‘zlatna kasika’ ‘Tuzlanska kolona’ itd.

    Odgovori