fbpx

Šovinistička uljudba: Kroatizacija i potkatoličavanje Jajca

Nakon što su propali svi pokušaji da se poslijeratnim nasiljem, političkom diskriminacijom i manipulacijom na popisu iz 2013. godine onemogući politička artikulacija bošnjačke starosjedilačke većine, danas se spomeničkom kulturnom agresijom Bošnjacima žele napraviti strancima u gradu vlastitih predaka.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Mirza 08.08.2019.

    Neznam zasto neki odredjeni ljudi u BiH imaju problem s nasim Hrvatskim porijeklom. To sto smo uglavnom Hrvatskog i katolickog porijekla, meni nimalo ne predstavlja problem. Da nije bilo Osmanlija u BiH, bili bismo svi redom bosanskim Hrvati, kao sto postoje zagorski, dalmatinski ili slavonski Hrvati. Neznam zasto vi gospodine Drnislicu imate problem sa historijskim cinjenicama. Iskreno sretan sam sto imam porodicno stablo i sto znam da mi jedan od predaka se zove Stipan a ne Milorad. Zbog ovake vlasti u Sarajevu i nazalost takozvane republike srpske u kojoj zivim dodje mi da napravim Hrvatski pasos i put za Njemacku. Cak mi je zao sto nismo nakon 1945. ostali u Hrvatskoj, jer vjerujem da ovake podjele medju nama Bosnjacima, ali i sa Hrvatima nebi bilo. Dokle god nas prestavlja “”Bosnjak” Izetbegovic, koji je srpskog porijekla, Bosnjacima se dobro ne pise.

    Pozdrav iz Vrbanjaca kod Kotor Varosa, gdje se Bosnjaci ponose svojim Hrvatskim porijeklom

    Odgovori