fbpx

S gnušanjem odbacujemo Kazazove konstrukcije izrečene na račun Mahira Sokolije

Treba reći da Stavom opterećenom Kazazu Mahir Sokolija nije prišao kao izvršni urednik našeg sedmičnika nego kao nečiji suprug i kao nečiji sin sa željom da svog nekadašnjeg profesora i prijatelja upozori da prestane maltretirati njegovu obitelj, što uključuje i one koji se nalaze pod zemljom. Kazazov odgovor bio je da Sokoliju u nevjerovatnoj konstrukciji pokuša označiti kao “brutalnog režimskog koljača zubima”

linku.

Redakcija Stava s gnušanjem odbacuje Kazazove konstrukcije izrečene na račun Mahira Sokolije, ali i uredništva sedmičnika Stav. Napominjemo i to da do trenutka izlaska ovog teksta niti jedan medij koji je objavio vijest o “brutalnom napadu koljača zubima” nije tražio izjavu Mahira Sokolije, niti uredništva Stava, što samo potvrđuje da je cilj bio jednostrano prikazivanje događaja.

Međutim, konstrukcije nas ne čude jer je ovih dana pojava “prijetnje Bakirovog koljača zubima” samo jedna u nizu vrlo nemaštovitih podmetanja o postojanju nekakvih ubica i atentatora koji su povezani s Bakirom Izetbegovićem. Ne treba zaboraviti da ovo nije prvi put da se urednici Stava žele prikazati kao atentatori s političkim direktivama. Podsjetimo, 2017. godine u Avazu se nagađalo da glavni urednik Stava Filip Mursel Begović kao “mafijaški glasnogovornik” najavljuje atentat na Fahrudina Radončića. Potom je Radončićev odvjetnički tim u Hrvatskoj prijavio glavnog urednika Stava “da potiče na njegovo teško ubistvo”.

Riječ je o najgoroj vrsti političkog pritiska na slobodu javnog izražavanja. U tome nisu uspjeli, a sada bi željeli da njima nesklonim medijima nametnu autocenzuru, odnosno strah da će svaki slobodni govor i detekcija stanja na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini biti suspregnuta pod silom straha od optužbi za navodna ubistva, klanja i atentate.

Stav izlazi pune tri godine, a predviđali su mu, odnosno nadali su se, da će izlaziti tri mjeseca. Tri godine medija koji se zove Stav upravo je ono što ih brine i zato je potrebno da se njegovo uredništvo na sve moguće načine diskreditira i uništi. S obzirom da to nisu u stanju učiniti jalovim i izlizanim guščijim perom propalog znanstvenika Envera Kazaza, rade to nagađanjem atentata i pokušajem naše kriminalizacije, a do koje su razine spremni ići, ilustrativno govori i posljednji slučaj.

No, “uzaludan vam trud svirači”.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • keka caus 14.03.2018.

    to je zalosno sto se pise i radi NAMA NE TREBAJU SRBI DA NAS POKOLJU SAMI SECEMO SE POKLATI..SRAMOTA ZA SVE..umijesto sa jedni druge podrzavamo mi se \\\\\\\”glozemo\\\\\\\” i zato je kako je VAM JE…da li vi svi imate svijeti ili da li mislite da cete stati pred boga…isto tako je se desilo muslimanima u Spaniji … ..Habsburška Španija, Burbonska Španija, period republikanizma, pa moderne Španija protiv muslimana..ali unutra ili izmedju muslima vodila se netrpeljivost i zavist.. da nastavim nestanak muslima..Od 17. stoljeća, nakon protjerivanja najmanje 275.000, pa čak do 500.000 osoba i definitivne asimilacije preostalih muslimana (kako su ih tada zvali: Moriska), gubi se svaki trag postojanja pripadnika islamske vjeroispovijesti na području današnje Španije.a da negovorim o pocetak 710 i do danasnji dana…govorim ovo je Bosanski mulimani se glodju, pljackaju sobstveni narod ( cast izuzecima koji je veoma malo..sta ocekivati sve su prilike ako se ne sloze i zajedno vode zemlju ne misleci samo neka je meni dobro onda im slejedi isto sto se desilo spanskim muslimanima…procitaj te \\\\\\\”u sjenci nara\\\\\\\” veoma je velika slicnost za Bosanskim muslimanima..Ja ne zagovaram Khalifat ili daleko treba vise sloge jer ovo vodi u totalnu propast..pocistimo prvo svoju avliju pa tek \\\\\\\”veliku\\\\\\\” …osvrnite se na ljudske i moralne vrijednsti jer necemo nista podijeti….i onako nas je ostalo saka… a da negovorim oni sto su raseljeni sirom svijeta oni su se totalno pogubli ( cas izuzecima) …zaboravili su i ko si sta su..i jos bi mogla da pisem..ali da zaljucim ovim clankom i drugim clancima nepise se NIKAO DOBRO..

    Odgovori