fbpx

Posrbljavanje bosanskohercegovačkog medijskog prostora

Neki su možda prozreli, a neki i nisu, da je United Media, vlasnik tih televizija i operatera, medijski porobila Bosnu i Hercegovinu. Krenimo od Sport kluba, na kojem uopće ne možete čuti niti jednu riječ bosanskog jezika. O bosanskohercegovačkom sportu, iako je ovo tzv. regionalni kanal, nećete čuti mnogo informacija. Sve je na Sport klubu srpsko, osim nekoliko komentatora, koji pričaju hrvatski.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hamo Pipic 24.01.2020.

    Logosoft Sarajevo, TxTV Tuzla, Elta kabela i Elta TV, Arena Sport i TimeOut sve to je u apsolutnom vlasništvu Telekoma Srbije. Moja TV bosnjacki nacionalni BH Telecom projekt ćuti o tome da srbijanski sa BG tablicama Arena sport radi Moja TV sport i BH Telecom premijer ligu. Cijeli tekst je posvecen United Grupi i Telemachu, a ni slova o 1 euro PINKU Zeljka mitrovica, projektu Velike TV Srbije osnovanog od Mire i Slobodana Milosevica? Zasto BH Telecom najavljuje TimeOut filmski kanal kao ekskluzivni program BH Telecoma a on registrovan u REMu Srbije kao vlasnistvo Pinka? N1 ne valja ni Vucicu ni HDZu Hrvatske, a izgleda ni….. Bakiru. Zasto lazete ljude, zar smeće zvano Pink ilki recimo Eurosport Srbija kojem dajete isto 30 eurocenti a ko i sta gleda na Eurosportu gdje kazu da su Srbija – koliko ne zna autor teksta ti mozes pormijeniti ton svi Sportklub kanali imaju i hrvatski – sto nemaju bosanski – eto sami gore ste napisali… a za novu sport i Novu BH lažete – lažćete ko psi.

    Odgovori