fbpx

Larsi, go home

Wigemark, pored takvog lobiranja za velikosrpske (i ruske interese), nađe vremena da se opusti i obiđe Zapadnu Hercegovinu pa odatle poruči da je “Zapadna Hercegovina najdalje otišla u procesu pridruživanja EU”!

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

Teško da Milorad Dodik i Dragan Čović imaju većeg stranog prijatelja i simpatizera od šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka.

Ovaj evropski činovnik ima već dugu i sramnu historiju ili otvorenog podržavanja politika koje su štetne za interese Bosne i Hercegovine, ali i interese Bošnjaka, ili još otvorenijeg prešućivanja Dodikovih i Čovićevih svinjarija.

Wigemark je svojevremeno podržao preglasavanje u CIK-u, problematizirao apelaciju SDA za ocjenu ustavnosti imena RS, omalovažavajući je kao “skretanje pažnje sa stvarnih problema”, svojim javnim prijateljevanjem s Draganom Čovićem, u vrijeme kada je predsjednik HDZ-a bio na meti kritika zbog svog štetnog političkog djelovanja, amortizirao kritike na njegov račun, podržavao i kao nešto pozitivno predstavljao samoobespravljivanje bošnjačke djece u Jajcu, relativizirao Dodikovo stvaranje privatne srpske milicije riječima da “nije upoznat sa svim detaljima” te da smatra da su i RS-u i FBiH potrebne “policijske snage koje odgovaraju potrebama građana” i tako dalje, i tako dalje.

Ovih dana, pak, Wigemark sjedi s Dodikom na sastancima na kojima se ne može pronaći niti jedan simbol države Bosne i Hercegovine, odakle poručuje ono što i Dodik, da treba što prije i što hitnije formirati vlast, bez obzira što bi to značilo nepoštivanje zakona, odnosno člana 84. Zakona o odbrani, i što bi to praktično značilo odustajanje Bosne i Hercegovine od NATO puta.

Teško je više dati bilo kakav prikladan komentar na ovakvo skandalozno ponašanje predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, te je jedino ostalo da se napaćeno upitamo kada će ovaj čovjek konačno otići vlastitoj kući i ostaviti Bosnu i Hercegovinu na miru.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Avbe 16.06.2019.

    Ma jasta. Čekat ćemo. Šta bi mi bosnjaci drugo nego cekati. Sabur, sabur pa u kabur. To je nasa politika. Dodik putije po svijetu predstavljajuci „drzavu“. Naravno drzavu Republiku Srpsku. A mi cemo cekati. Dzaferovic nije jos nikada ni rjec rekao. Bosnjack minder i čibuk politika.

    Odgovori