fbpx

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Saraj 23.11.2020.

    Molim da nastavite sa ovim. U drugom članku je Stolac, tu su SDP i SBB pomogli HDZ-u, ima i Brčko. Ovdje fali Višegrad, opet NiP, grozno.
    Svi ovi samomrzeći Bošnjaci su poludjeli, jer u Sarajevu idu isključivo na matematiku pa može i parada i nebošnjak i sve, a u tim mjestima samo neka je protiv SDA, pa makar pobijedili ratni zločinci.
    To prevazilazi mržnju prema SDA i postaje brisanje političkih Bošnjaka. Nisu oni puno čitali o Španiji i malim emiratima..

    Odgovori