fbpx

Konakovićev kovidiotizam: Dino postao kantonalni Dodik

Baš kad pomislimo da smo od njega već sve vidjeli i čuli, kad pomislimo da se konačno pomirio s činjenicom da on zasad, usprkos želji velikoj k'o svemir, ipak nije „komandant sarajevskog svemira“, Dino Konaković se opet zaleti i u nezaustavljivoj navali „brige za sugrađane“ i izlivu neprikrivenih osjećanja na granici mržnje prema svojim doskorašnjim stranačkim kolegama, „ispali“ čitavu kamaru retorički naizgled vještih populističkih floskula i fraza na kojima bi mu pozavidio i sam Mile od Laktaša.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Tajib Pašanbegović 26.04.2020.

    SDA svojim političkim protivnicima, i na nivou BiH, ali posebno na nivou Federacije (onim koje je izrodila, poput Konakovića, ali i svakojakim drugim) najbolje može odgovoriti poštenim radom za svaki mogući boljitak Bošnjaka i drugih građana BiH. Sad, kao nikad prije, s obzirom na velike izazove i velika očekivanja u zemlji, može, na primjer, da pokrene inicijativu za odgovorno trošenje (recimo, na službena auta, što je uvijek predstavljalo vrhunac političkog nemorala); za \\\”kresanje\\\” plaća na način da se dovedu u sklad sa vrijednošću urađenog, ali i stvarnim mogućnostima države; za zaustavljanje nečasne prakse zapošljavanja nepotrebnih i/ili nekvalificiranih (u prvom redu, \\\”savjetnika\\\”, koji, ne samo da nisu pametniji od onih koje treba da savjetuju, što bi trebali biti, nego su još i manje sposobni, često i moralno problematični), kao i nestručnih kadrova, koji su postavljani po partijskoj liniji, što je imalo za posljedicu da se unište brojne firme u BiH…i tako dalje. Naravno, i uz sve napore da radi pošteno i transparentno, SDA će imati problema da se dokaže, jer je pod stigmom \\\”nacionalne\\\” i odviše \\\”bošnjačke\\\” stranke. (Nju se iz više razloga izjednačava sa očigledno nacionalističkim strankama, iz poznatih tabora, strankama koje već oko četvrt stoljeća poslije Dejtona združeno urušavaju BiH, za račun istih onih politika koje su ovu državu pokušale brutalnom silom rasparčati u toku agresije). Međutim, to je naprosto cijena upravljanja nečim što i neko drugi želi i hoće po svaku cijenu. A, s obzirom, da je i narod najlakše okrenuti protiv vlastodržaca, jer su najvidljivija i najomiljenija meta, onda to dodatno otežava mogućnost SDA da opravda svoju poziciju i povjerenje kod građana. Bilo kako bilo, odgovornim i poštenim radom je, uz sve poteškoće (pa i ove koje ovoj stranci nastoji napraviti jedan Konaković), moguće i jedino meritorno odgovoriti svim protivnicima i kritičarima, radilo se o političkim suparnicima ili nezadovoljnim građanima. Ako je suditi po onom kako je i što je do sada (u)radila, kao i po procentu dobivenih glasova (koji opada u odnosu na neka bolja vremena), onda SDA rukovodstvo ima više prostora da se dokaže nego što ono i njegovo članstvo misle.

    Odgovori