fbpx

Kome smeta rođendan Sarajeva

Upravo je, po ko zna koji put, ovakav totalitarni mentalitet demonstrirala glavna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović u tekstu Ima li Valter većinu u Sarajevu?. Selimbegović je i ranije nastupala s krajnje radikalnih prokomunističkih pozicija zahtijevajući od sada već bivše vlasti u Kantonu Sarajeva da se, po principu damnatio memoriae, obračuna s već jednom zločinački ubijenim Mustafom Busuladžićem, tj. s pozitivnim sjećanjem na njega koje živi u bošnjačkoj javnosti.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • irfan 06.02.2020.

    Da li vam je poznato da glavna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović okreće glavu i bježi kad uglada na ulici Razu, sestru Mustafe Busuladžića. Zašto Vildana ?

    Odgovori
  • vlahomlat 06.02.2020.

    Gdje to ima da urednik dnevnoga lista radi protiv naroda i drzave? Na primjer, koliko dugo bi urednik bilo kojih Americkih novina bio na poziciji urednika da pocne da kritikuje Americke trupe i njihove postupke u Iraku ili politiku prema Palestincima? Ova spodoba radi za cetnicko-ustaske obavjestajne sluzbe. Na zalost, Bosnjaci nisu dovoljno patriote i nemaju nacionalnu svijest da ustanu i zahtijevaju smejnu spodobe. Da li bi Albanci ovakvoj spodobi dozvolili da rovari na Kosovu?

    Odgovori