fbpx

KOME SMETA GORAN ČENGIĆ

Dakle, Goran Čengić bio je rukometni reprezentativac Jugoslavije, član sarajevske Bosne, osvajača kupa bivše države. Goran Čengić okončao je svoj život pod kamom Veselina Vlahovića Batka, zloglasnog četničkog ubice iz okupirane Grbavice. Goran Čengić završio je studij na Likovnoj akademiji i živio na Grbavici sa suprugom i dvoje djece kada je Batko upao u stan doktora Husnije Ćerimagića, Goranovog prvog komšije.

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Miranz 03.05.2017.

    Ne smeta,Goran,nikome,ali takvih slucajeva je bilo na stotine,a mozda i na hiljade tokom rata u BiH.Kazete,Koldzo bi da se da ime njegovog zemljaka iz Foce da dvorani na Grbavici ,pa da Focaci okrecu janjad ispred ulaza,jeli?A Goranov otac,pokojni Fikret,je zasluzio Goli otok jer je bio zaludjeni staljinista,krvolok,a zapamcen je ne kao prvi komunjarski gradonacelnik Sarajeva,nego kao rusilac Bas carsije.Htio je Focak srusiti CIJELU Bas carsiju,a samo postedjeti Begovu dzamiju jer je bila akusticna i od nje napraviti operu.Komunisti i njihova mladuncad,zaboravite sportsku dvoranu po imenu Gorana Cengica !

    Odgovori