fbpx

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Amir Čamdžić 11.05.2019.

  Turska u BiH pravi džamije i druge vjerske objekte a u Srbiji fabrike. Naravno da je Srbija u boljoj poziciji po pitanju turskih ulaganja, jer fabrike zapošljavaju na hiljade i desetine i stotine hiljada ljudi a džamija jednog ili dvojicu hodža, jednog mujezina i čistačicu. Zato se to što Turci i Arapi ulažu u Srbiju naziva investicijama a to što ulažu u BiH po mom ličnom mišljenju može se slobodno nazvati “bacanje novca na ništa” ili na nešto od čega narod nema koristi ili gotovo da nema nikakve koristi.

  Odgovori
  • Amir Čamdžić 11.05.2019.

   Bravo za Srbiju, ko zna zna, ko ne zna a ne znaju ništa u BiH neka uči od Srbije.

   Odgovori
  • vlahomlat 16.05.2019.

   Kako ti ne dosadi propaganda? Kako si samo slatkorijeciv i kako samo pokusavas da zvucis ‘razumno’ i ‘nepristrasno’ a koliko samo otrova u tvojim rijecima i koliko mrznje u tvojim grudima i koliko zla u tvome umu!

   Odgovori