fbpx

Imamo li demokratsko pravo da se uvrijedimo

Niko, pak, nema pravo da određuje što je za Drugog uvredljivo i niko nema pravo da bude nasilan ili da poziva na nasilje. Naime, ne mogu se promovirati evropske vrijednosti na putu Bosne i Hercegovine prema EU, a da istom na drugoj strani ponižavate vrijednosti velikog broja građana. Primjerice, traži se i tražit će se tolerancija prema spolnim i rodnim različitostima. Tražit će se da ih društvo prihvati kao ravnopravne građane.

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • radepijlov 15.12.2018.

  Što se tiče religije i njenog vređanja mislim da tu se nema niko od vernika pravo uvrediti u smislu pozivajući se na toleranciju jer religije i njeni spisi su zatrašujuće uvredljivi za sve one koji nisu vernici ili su druge vere.

  Evo na primer mene kao nekog hrišćanina ne samo da me Kuran vređa nego mi i preti , ali autor teksta će verovatno će meni reći da sam lud i islamofoban tj.on će određivati jesam li i smem li se ja uvrediti.

  Religija je skup ideja koje se propagiraju i samim time moraju biti na meti kritike a samim time i tzv.uvrede , a da ne govorim da jedan danas uvređeni hrišćanin od strane muslimana može postati musliman i obrnuto , tako da skup ideja i svetonazori na osnovu tih ideja se ne mogu uvrediti , osim ako čoveku nije mozak u dubokom srednjem veku.

  Što se tiče uvreda žrtava je sasvim druga priča , ali tu se mora gledati i kontekst upravo zato što je pokojni Lucić bio meta ljudi koji su doslovno shvatili njegovu satiričnu pesmu.

  Mislim da takve satirične pesme više doprinose uvidu u zločin i žrtve nego razni patetični govori koje slušamo svaki dan od strane raznih političara zarad svoje promocije.

  Odgovori
 • nijaz 15.12.2018.

  Zar sa osvoje pravo trazi od samozvanih mmocnika !??

  Odgovori