fbpx

DEMANTIJ: Komšić nije dao pokroviteljstvo konferenciji na kojoj govori Zukorlić

Da je doista riječ o krajnje bizarnom skupu pod pokroviteljstvom Zukorlićeve BANU potvrđuje i demantij iz Kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Naime, prema demantiju Nihada Hebibovića, savjetnika za medije i odnose sa javnošću Željka Komšića, organizator je neprofesionalno zloupotrebio Komšićevo ime, a pokroviteljstvo za ovaj događaj nije dato.

Sasvim neobično sijelo u Sarajevu )

Primijetili smo da je riječ o krajnje bizarnom spisku onih koji će se obratiti na ovoj konferenciji, a koji, osim dekanese Visoke škole turizma i menadžmenta Marijane Šećibović, prema najavi uključuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, ruskog ambasadora Petra Ivancova, predsjednika srbijanske Stranke pravde i pomirenja i kandidata za poziciju reisul-uleme IZBiH Muamera Zukorlića, predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića te zastupnika u Parlamentu FBiH Elmedina Volodera.

Da je doista riječ o krajnje bizarnom skupu potvrđuje i demantij iz Kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Naime, prema demantiju Nihada Hebibovića, savjetnika za medije i odnose sa javnošću Željka Komšića, organizator je neprofesionalno zloupotrebio Komšićevo ime, a pokroviteljstvo za ovaj događaj nije dato.

Demantij prenosimo u cijelosti:

„Kao što vidite Predsjednik Komšić nalazi se u Njujorku. Nije bilo predviđeno ni da prisustvuje niti da se obrati tome skupu. Predsjednik Komšić nije dao nikakvo pokroviteljstvo nikakvoj konferenciji na kojoj govori Muamer Zukorlić, pa ni ovoj. Tačnije, organizatori te nazovi konferencije su na neprofesionalan način zloupotrijebili ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.“

 

PROČITAJTE I...

Koriste se podrivačke metode, u specijalnom ratu poznate i kao vađenje sadržaja ispod temelja objekta koji se želi srušiti. Podrivanje se koristi rušenjem konstrukcije države kroz pravni sistem, opstruiranjem zakona i ustavnog poretka države, uspostavljanjem paralelnih paradržavnih, paravojnih, paraodgojnih, paraobrazovnih i parapolitičkih tvorevina. Potonje se u ovom trenutku koriste kao grupe za pritisak na legalne političke snage radi njihovog oslabljivanja. Grupe za pritisak jesu forma specijalnog rata koje se planski kreiraju s očekivanjem da će nastati političke krize i koriste se da bi se umanjila efikasnost legalnih političkih snaga, a u konkretnom slučaju, pod tretmanom grupa za pritisak, koje su godinama stvarane unutar nje same, trenutno se nalazi SDA. U široj slici ovdje, prije svega, govorimo o djelovanju političkih faktora Srba i Hrvata oličenim u pojavama Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji su glavna poluga u subverzijama specijalnog rata

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI