fbpx

Četnički pokolj Bošnjaka u partizanskoj odori 1945.

Jedan dio nevesinjskih Bošnjaka i Hrvata koji su se sklonili od četničkih napada u Kasabu vijest o oslobađanju Mostara i Nevesinja dočekali su s radošću i izašli na ulice da dočekaju partizane. Međutim, dojučerašnjim četnicima izmaklo je “oslobađanje” Mostara pa im je Vlado Šegrt, komandant 10. hercegovačke udarne brigade, na 24 sata dao da “oslobode” Nevesinje, odnosno da rade šta im je volja

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Vlahomlat 25.02.2020.

  Odlican clanak! Treba pisati o zlocinima tzv partizana i ‘ustanika’. Toliki broj Bosnjaka danas velica srboslaviju i srbo-komunizam i truje omladinu lazima da je zivot u srboslaviji bio predivan i idealizuje partizano-cetnike i tzv NOB. Narod u Bosni sada zivi 100 puta bolje nego sto je zivio u srbosloslaviji! Ali, Bosnjak je politicki naivan a strane obavjestajne sluzbe rovare i konstantno idealizuju period srboslavije i prikazuju sve negativno o danasnjoj BiH.

  Odgovori
 • darko kicic 26.02.2020.

  Мрзећи Србе нећете своме народу помоћи..Злочин осуђујем ако зе заиста десило нешто од овога о чему пишете..Бројни су злочини на Српским народом које нико није описао и признао кривицу..Срба више нема у Сарајеву,Мостару у Хрватској али то никога не интересује из реда Муслимана и Хрвата није ваљда да су ти људи повјегли о добрих комшија који су много добри и пажљиви били..

  Odgovori
  • Emir 26.02.2020.

   Logicno ovi koljaci sumnjaju u to.Strijeljanje tkz partizana Četnika Vlade Segrta svakoga Bosnjaka pred starom opstinom je istina..morte shvatiti da ste genetski zlikovci ,koljaci to ste potvrdili 92.Molim Boga da vam se vrati deset puta vise .Amin ya Rabbi

   Odgovori
  • vlahomlat 27.02.2020.

   Ne mrzim ja srbe kao sto ne mrzim zmije, skorpije i bijesne pse, vec samo upozoravam svoj narod da se paze i da budu na vjecnom oprezu. Postoje samo dvije vrste srb – srbi cetnici i oni srbi koji opravdavaju i podrzavaju cetnike i prikirvaju cetnicke zlocine. Trecih srba prosto nema. Dakle, mi moramo biti oprezni.

   Odgovori