fbpx

Bošnjaci su procentualno dali najveći doprinos odbrani Hrvatske

Zanimljivo je uporediti broj od 350.000 pripadnika HV-a s 3.736,356 Hrvata na popisu iz 1991. godine. Kada bi od 350.000 oduzeli Bošnjake i pripadnike HV-a drugih nacionalnosti, procentualno učešće Hrvata bilo bi niže od procentualnog učešća Bošnjaka, a u odnosu na ukupan broj pripadnika tih naroda na popisu iz 1991. godine. Svrha ovog osvrta nije utvrđivanje statističke preciznosti učešća Bošnjaka u odbrani Hrvatske u odnosu na njihov ukupan broj u toj državi i u odnosu prema drugim narodima u njoj, ali jeste da ukaže na neistinitost hrvatske propagande u smislu da Bošnjake nije zanimala odbrana Hrvatske

PROČITAJTE I...

Da Zetra ne bude Manjača. Da Holiday Inn ne postane Vilina vlas. Da oca i majku ne tražim po Tomašicama. Da se Sarajevo ne zove Srebrenica. Da ne vučem za rukav Amora Mašovića.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Amir Čamdžić 17.05.2019.

  Prevario vas Franjo Tuđman, svojom licimjernom politikom, koja je i danas osnova politike HDZ-ova u Hrvatskoj i BiH. Trebali ste ispoštovati sporazum sa Srbima ( Adil Zulfikaršašić, Muhamed Filipović – Slobodan Milošević, Radovan Karadžić). Niste znali prepoznati svoje interese. I zbog muslimana u Srbiji i zbog muslimana u BiH, koji su bili sastavljeni na Drini. Ovako danas 10 , 15 i 20 kilometara sa BIH strane Drine gotovo da više i nema muslimana, sve rat rastjerao. Napravili ste stratešku grešku što niste parkirali sa Srbima, mada je nikada nećete priznati.

  Odgovori
  • Amir Čamdžić 17.05.2019.

   Srpska politika vam je barem otvoreno rekla ako pokušate praviti granicu na Drini da će biti šta je bilo, a hrvatska politika vam je rekla “da suverena, cjelovita BiH” a onda “u leđa”, kad vam je bilo najteže. Toliko o tome prevareni, koji niste znali prepoznati da će te biti prevareni kad se u novembru 1991 godine osnovala HZ “Herceg Bosna”.

   Odgovori
   • vlahomlat 17.05.2019.

    Kako si samo slatkorijeciv. Ko vas ne zna skupo bi vas platio i mozda i pomislio bi da bi nama u velikoj Srbiji bilo dobro. Pa, Srpsko nacionalno bice i Srpska nacionalna svijest se je oblikovala upravo na mrznji prema muslimanima. Kako ono rece vas Njegos jos onda pozivajuci na genocid: “borbi nasoj kraja biti nece do istrage turske ali nase.” I, “odza rice na ravnom Cetinju.”

    Odgovori